Az euro-zóna már rég élhetőbb mint az illiberális Orbánisztán

Orbánnak minden lehetősége megvolt arra, hogy csodát tegyen Magyarországon, de ehelyett romlásba vitte az országot. Mi sem mutatja jobban ezt a tényt, hogy kishazánkban a pénzromlás üteme alig lassult, ám az euro-zóna államainak inflációs átlaga már három hónapja csak egyszámjegyű…Nos, de mik is lehetnek (szerintem) a fő kokok abban, hogy egyre kevesebbet kapunk a boltokban a pénzünkért, annak ellenére, hogy a Lidl, az Aldi éppen árháborút vívnak egyes termékcsoportokban.
Hivatalosan is az utolsó helyre kerültünk Európában az inflációs rangsorban  - Piac&Profit
Többen mondták már, hogy a kétharmadokkal Orbánnak olyan eszköz került annak idején a kezébe, amivel eddig lehetetlen dolgokat is meg tud valósítani. Ez így igaz, hiszen ilyen szinten soha nem működött még a legújabb kori magyar történelemben az urambátyám rendszer, az államkapitalista hűbérrendszer, az intézményesített lenyúlások rendszere. nem történt meg az idejét múlt fundamentumok lebontása, nem került sem a társadalom, sem a gazdaság új alapokra, hogy arról nagyívű fejlődés bontakozhasson ki.
Bár való igaz, némileg emelkedtek az átlagbérek, de a medián az ettől jelentősen elmaradt, ami azt is jelenti, hogy folyamatosan nő a legalacsonyabb, és a legmagasabb jövedelmek közötti különbség, bár érdekes módon, a feszültség nem, a polgárok ezt szépen csendben tűrik,, mintha apáról fiúra szállna az ősi beidegződés: csak ennél rosszabb ne legyen. Szóval nem kicsi Orbán, a NER, a Fidesz (a KDNP-t nem is említem, mert az nincs is) bűne abban, hogy immáron már Románia is előz bennünket demokráciában, sajtószabadságban, és nem utolsó sorban gazdasági mutatók terén. Pedig, és ez soha nem volt titok, a korrupció azért ott is jelen van, csak valamivel alacsonyabb szinten, mint kishazánkban. És mint a kormányszóvívő lélegeztetőgépes kérdésre a minap adott válasza is sejteti (itt írtam róla), nem is lesz semmilyen előrelépés, illetve ameddig az EU ügyészségét ennyire mereven elutasítja Orbán, addig a susnyásban sunnyogóknak nincs sok félnivalójuk.

Így persze marad az örökös EU-ra, Brüsszelre mutogatás, hogy háborús infláció van, minden az EU hülye szankciói miatt van (amit kivétel nélkül Orbán is megszavazott, úgyhogy jobb lenne ha hallgatna), és azért van, mert az ellenzéki EU-s képviselők folyamatosan azt erőltetik, hogy a magyarok (értsd Orbán és sleppje) ne kapják meg a nekik járó pénzt. Holott az ellenzéki EU-s képviselők csak minél erősebb kontrollt szeretnének, hogy a pénz valóban olyan helyre kerüljön, ahol hasznosan lehet elkölteni. Mondjuk nem Vodafone vásárlásra, vagy akkugyártó üzemekre, illetve az azokat kiszolgáló (orosz)gázzal üzemelő erőművekre.
Polt Péter nem tagadta, hogy nem volt szabályos a Vodafone megvásárlása -  Propeller
És a nép, az Isten adta nép folyamatosan beszopja a kormányzati demagógiát, és bégetve követi vezérét, és meg van győződve arról, hogy mindennek az oka a két patás, Gyurcsány, és soros, kiegészülve a brüsszelita kórussal.
Pedig észre lehetne venni, hogy akik nem az illiberális utat választották, jobban boldogulnak, mint azok, akik szépen lassan belesúlyednek az elszigeteltségbe. Az, hogy immáron a szlovák, a román, a lengyel emberek is jobban élnek mint mi, mutat valamit. Hogy az amúgy magasabb árszintű Ausztriában lassan ugyanannyiért be lehet vásárolni, mint Sopronban, már sejteti: nem jól mennek a dolgok.
De ennek ellenére továbbra is ránk erőltetik az árstopok rendszerét, amivel ugyan olcsóbb a csirke farhát, de drágább a comb. Bár megmaradt az egy évvel ezelőtti szinten a kristálycukor ára, de elszállt a barna cukoré, és sorolhatnám napestik, mi mivel függhet össze. Nem teszem, mert látom, már ezt is unod, főleg ha narancsköd mögül olvasol.
Index - Belföld - Navracsics: Nem fair Semjén Zsolt hazaárulozós bírálata
A lényeg: Navrasics folyamatosan tolja ki a határidőt, de már nagyon okosan csak annyit mond: nyárra jöhetnek pénzek – azt persze nem említi, melyik nyárra. S bár a költségvetés mérlegfőösszegét tekintve ez csak pár százalék, azt is tegyük hozzá, hogy kishazánk eredménye (számszerüsített növekedése) általában kisértetiesen azonosak az elmúlt években a kapott EU-s támogatások összegével. Vagyis, az elbaszott gazdaságpolitikánk eredményeképpen max stagnálna a gazdaságunk…
Valóban nem tudom, mi lenne a megoldás, de ez a Fidesz bizonyosan nem vezeti ki Magyarországot a jelenlegi állapotából. Maximum az EU-ból, de azt hiszem az már a végjáték lenne…
Ja, amúgy kellemes Húsvétot…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük