Újabb tégla az izléstelenség és a nekem mindent szabad falában


Orbán újra megmutatta, neki mindent szabad. Pékség hátsó bejáratához menve vásárolni kalácsot (majd azt a pár éves unokákkal kicipeltetni), és egy falusi spájz kamrájában összetapogatni a sonkákat, kolbászokat, szalonnákat. ja, persze vásárolt is, de pénztárgépet éppen nem láttunk az általa kitett filmen… Csak azt, hogy újra a gyerekek cipelték az élelmet… Gyermekvédelem? Vagy munkára szoktatás… Mindegy is.
Nem mondok újdonságot akkor, amikor azt mondom, hogy a húsvéti bevásárlás nagyon sok családnak nem kis gondot jelentett idén, hiszen az árak úgy elszálltak, hogy a holdról is látni. Így aztán ilyenkor kicsit felháborítónak tartom az olyan videókat, amikor valaki, vagy valakik, és teljesen mindegy, hogy éppen Orbán Viktornak hívják (bár neki sokszoros kellene legyen az érzékenysége – de nincs), három-négy családnak is elég élelem bevásárlását posztolja ki a közösségi oldalra. Az, hogy neki derogál a pékség főbejáratán közlekedni, a hátsó bejáraton surran be, már nem is meglepő, mostanság a Karmelitákba is így közlekedik. Azt pedig végképp gyomorforgatónak tartom, amikor egy politikus, kiváltképpen Orbán, a gyerekeket (még ha a saját unokái is) használja fel arra, hogy még emberibbnek mutassa magát (nem az).

Érdekesen értelmezik amúgy a felcsúti pékségben a HACCP szabályait, hiszen minden további nélkül lófrálhat utcai ruhában, cipőben, hajháló, és egészségügyi kiskönyv nélkül az Orbán klán feje, és az (ő reményei szerint) örökösei … Minek ide az egészségvédelem, az előírások! Nehommá egy miniszterelnök és az unokái ne mehessenek be (no meg a stáb, aki filmezett…). NÉBIH?

Hogy Lívia néni hogy tárolja a saját használatra, fogyasztásra a kolbászt, sonkát,a kutyát sem érdekli. De ha már eladásra szánt dolgokat tárol, akkor még az őstermelőkre is vonatkoznak dolgok, szabályok. Többek között, hogy akárkit nem enged be a tárolóhelyiségbe, aki csak úgy összetapogatja az árut. Végignyomogatja a kolbászt, szalonnát tetszés szerint letör egy kolbászvéget.
Értem én, hogy támogassuk, meg cukiságfaktor… De Orbán két videójártól, amit most Húsvétra kitett: hányni tudnék, de nem teszem, mert szeretem a kolbászt. Orbánt nem.
Miért nem azt mutatták, ahogy a piacon sorban áll, a lökdösődő emberek között, és úgy vásárol be?
Ahogy FIZET a húsért, a kalácsért, és annak rendje és módja szerint számlát is kap.
Mi a lópikulát keres utcai ruhában, ahogy kiesett a kisbusz kormánya mögül az unokákkal a pékségben?

Kkedves Fideszesek, lehet most rám köpködni, de egy miniszterelnöknek nem ez a dolga. A dolga az lenne (lett volna), hogy olyan politikát folytasson, hogy ne kerüljön 4-5000 forintba egy kiló sonka, hogy ne vigye el a havi fizetés egy jelentős részét a húsvéti bevásárlás. Nem azt mutatni: Né’ már én miket vettem!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük