A Fidesz női szakasza: Megbukott


Most már kimondható, hogy a Fidesz női, elitnek mondott képzelt szakasza: megbukott. Előbb az igazságügyért menesztették emelték ki EU-s „csúcspolitikus (jelöltnek), majd most a köztársasági elnökünk sétált bele önnön csapdájába, igaz, ehhez kellett nőtársa aszisztálása is, akinek melőterjesztése nyomán dőlnek ki most a kegyelmi ügyes csontvázak a szekrényből.
Kezdődött a sor még tavaly a Torockai féle amnesztiával, amit a Pápa látogatáshoz kötött Novák, és a napokban borult a bili: Pedifil ügyben is adott kegyelmet Köztársasági elnökünk! Pikantériája a dolognak, hogy a Fidesz folyamatosan a gyermekek védelmének fontosságát hangoztatva hozta létre a homofób gyermekvédelmi törvényét is. És erre kiderül, hogy az egyik fő közjogi méltóság nem csak terrorizmussal vádolt embert engedett ki a börtönből, hanem pedofilia támogatásával elitéltet is. Hogy mi okból, kinek a kije volt, azóta sem derült persze ki.
A kegyelemdöfést Nováknak az adta (igaz, a jelek szerint ő ezt még nem vette észre), hogy Orbán már be is nyújtott egy Alkotmány Alaptörvény módosítást, miszerint a Köztársasági Elnök a jövőben gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekményekben nem adhat kegyelmet. Persze az Orbán által megfogalmazott módosítást akár azonnal az Alkotmánybíróság elé lehet citálni, hiszen a legfőbb közjogi méltóság döntési jogát még 2/3-al sem korlátozhatja a Parlament, vagy a kormány… De hát az ilyen dolgok eddig sem érdekelték Orbánt. Amúgy meg, Novák úgy látszik nem nőtt még fel a feladatához, hiszen ha egy picit is gondolkozik, nem engedi ki az igazgató-helyettest… De nem azért tette oda a Fidesz, hogy gondolkozzon… Csak egy kirakatszemély… És most cserére érett…
Novák emelt fővel már csak egy esetben távozhat (ott volna)na: ha a döntés napvilágra kerülésekor azonnal lemond! De ezt nem tette meg, így már csak az elsunnyogásra maradt lehetősége. Mert Orbánon túl már sorra fordulnak el tőle az eddigi támogatói is.
Nagy kérdés: abban a szekrényben milyen csontvázak vannak még?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük