Orbán hallgat mint szar a fűben

Szombat délután 17:30-kor megtörtént a nagy lemondás, bejelentette egy Oszkár díjas előadással Novák a távozását – ám a főnöke azóta sem szólalt meg, pedig most, amikor ezt a bejegyzést írom, már hétfő reggel 08:07-et írunk… Mi ez a teszetoszaság?


A két parasztáldozat mellett (Bicskei nevelőotthon igazgató helyettesének kegyelme okán kirobbantott botrány) után a Nagy Vezető nem szólal meg, hallgat. Sokan találgatnak, vajon miért? Persze nehezíti a dolgát, hogy nagy pártfogoltja, Balogh Zoltán (valamikori miniszter, azóta már ref. püspök) érintettsége is felmerült az ügyben, mint ahogy elég sokan vagyunk olyanok is, akik nem hiszik el: Orbán az egész kegyelmi ügyről nem tudott. Mert szerintünk tudott, jóváhagyta, hiszen az ő bólintása nélkül ebben az országban nem történhet semmi. Persze már látom előre, a rogáni propagandagépezet jól fizetett szövegírói majd írnak egy szép Kossuth rádiós eposzt Orbánnak, aki majd az szépen el is mondja, és majd úgy gondolja, részéről ez az ügy le is van zárva…


Csak közben jött egy újabb támadás, pontosan a propaganda fejét célozva, Varga Judit volt férjének a megszólalása, pálfordulása, és teljes szakítása a NER gépezettel… Magyar Péter ugyanis kimondta azt, amiről sokan csak suttogni mertek, hogy a NER, a fideszes kormányzat semmi másról nem szól csak a hatalom és a vagyon néhány családnál történő koncentrációjáról. Mintegy, Simicska után, a második G napot megalapítva. Hiszen Simicska is a hatalom kegyeltjeként húzta fel az orrát, és hagyta ott Orbán holdudvarát (átadva a helyét Mészárosnak).
Szóval: egy mai cikk azt taglalja, az igazgató helyettes példáját hozva, ha a hatalom kegyeltje vagy, akkor nem gond az sem ha nagyot vétkezel, megúszhatod. És ez nagyon rossz üzenet, ki fog ezután bízni az igazságszolgáltatásban? „Fideszes lopott meg, úgyis megúszná, akkor inkább én töröm el a kezét” jellegű önbíráskodások elszaporodásához vezethet. És például az antifa cselekmények alapjául mondjuk Budaházi kegyelme is jó alapot adhat. Nem akarok tippeket adni senkinek, de ide (is) vezethet az, ha mindenfajta indoklás nélkül engednek ki súlyos bűnelkövetőket.
A lényeg a lényeg: nagyon nem hiszem, hogy a magyar igazságszolgáltatás tekintélye most sérülne: Nem az ügyészség, nem a bíróság hibázott, ők megtették a dolgukat: vádemelésre előkészítették az ügyeket, és a bíróság meg is hozta a társadalmi igazságérzet szerint büntetést. A hatalom azonban belenyúlt a független bíróság dolgába, úgymond átnyúlt a feje felett, és lesöpörte az asztalról a döntést.
Nem mondom, hogy nagyon várom Orbán megszólalását, de azért kiváncsi leszek, milyen hablattyal áll elő a nagy gyermekvédő (homofób)miniszterelnökünk… A hatalom első megszólalásai alapján (Gyurcsány, baloldal), nagy meglepetésre nem számítok…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük